Tun fra Gran Canaria på auktion i Hvide Sande

Fiskehallen i Thyborøn sælger lækre bøffer fra tun fanget i Atlanterhavet
af Nancy Frich
04 mar 2021

- Vi er altid på udkig efter spændende og sjældne fisk. Og da mailen tikkede ind med besked om, at der var 11 flotte hvide tun til salg næste morgen, var vi klar ved tasterne, da auktionen gik i gang i Hvide Sande. Vi kom ind med et bud på 105 kroner kiloet for et eksemplar på cirka 18 kilo, fortæller Anders Olesen, fra fiskebutikken Fiskehallen i Thyborøn.

Tunen er nu lagt frem i disken, hvor den høster både mange kommentarer og giver anledning til spørgsmål.

 

50 flotte tunbøffer

- Vore kunder vil gerne eksperimentere med nye og spændende fiskearter. Nu skal vi lige have tunen liggende et par dage og så skal den skæres ud i lækre tunbøffer. Der bliver omkring 50 bøffer ud af tunen og vi har allerede fået de første bestillinger, fortæller Silke Hansen, som er daglig leder af fiskebutikken.

- Det er altid spændende at se, hvordan kødet tager sig ud når vi får begyndt at skære i fisken. Eksperter på tun fortæller, at den er lidt mere hvid i kødet end den røde tun, som vi også har i disken. Den skulle også være mere fast i kødet. Jeg skal da også selv have et par bøffer med hjem, så jeg kan få den smagt, lyder det fra Anders Olsen, som med en uddannelse som kok i bagagen, helt sikkert vil få fremtryllet en spændende menu med hvid tun som hovedingrediens.

 

Fra Tenerife til Thyborøn

Inden tunen landede i disken hos Silke i Thyborøn, har den være ude på en længere rejse.

For nogle dage siden blev den fanget med line i Atlanterhavet tæt på Gran Canarias kyst. Derefter blev den med fly fragtet til Kastrup. Med lastbil gik turen nu tværs over Sjælland, Fyn og Jylland, hvor næste stop var auktionshallen i Hvide Sande.

- Når vi får en sjældne fisk på auktionen, er der som regel rift om at få fat i et eksemplar. Det var også tilfældet med de 11 tun. Så der kunne hurtigt meldes udsolgt. Der var købere fra Tyskland og Sverige og en enkelt skal faktisk tilbage til København og et eksemplar er solgt til Thyborøn, fortæller auktionsmester Laila Hansen fra Danske Fiskeauktioner i Hvide Sande.

Auktionen i Hvide Sande har fået de 11 tun indleveret til salg af en samarbejdspartner fra Estland.

Læs mere om:

Flere Nyheder