Folketinget vil fjerne muligheden for at klage over energiø i Nordsøen

Et flertal i folketinget har fjernet muligheden for at klage over energiø, der skal anlægges i Nordsøen

Foto: Fiskeri Tidende

Ifølge planen skal en såkaldt energiø anlægges 100 kilometer ude i Nordsøen. Den kunstige ø er så vigtig for den grønne omstilling, at et flertal i Folketinget vil fjerne borgere og organisationers muligheder for at kunne klage over det prestigefyldte projekt. Klagemulighederne skal fjernes, så det chancerne for eventuelle forsinkelser i anlægsarbejdet kan minimeres. Det skriver Politiken.

Planen er så, at adgangen for at klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet (de to klageinstanser, hvis man vil brokke sig over den kommende energiø, red.) fjernes. Ifølge Politiken, så er det første gang at en klagemulighed bliver fjernet i den grønne omstillings navn.

Dan Jørgensen (S), der er Klimaminister argumenterer for, at det er nødvendigt at fjerne adgangen for at klage over den kommende kunstige ø.

– Afskæring af klageadgang er et nødvendigt redskab til at begrænse risici for fordyrelser og forsinkelser af projektet,” skriver Dan Jørgensen i et skrifteligt svar til Politiken.

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i en kommentar til Alexander Holm, kendt fra Den Dyriske...

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i...