Nomineret til Årets Stjerneskud: Maria Mejlhede Krog

Fisk på skoleskemaet gør op med fordomme

Maria Mejlhede Krog har med sin virksomhed, kommunikationsbureauet Krog Nobis, bidt sig godt fast i fiskeriet.

Hun drømmer om at få fisk og fiskeriet på skoleskemaet, så de næste generationer bedre kan få en forståelse for det traditionsrige erhverv og blive inspireret til at få spist mere fisk. Hun kalder sin vision for Fiskeri på Skoleskemaet.

Her arbejder folkene i Krog Nobis for at skabe oplysning og nedbryde fordomme, så den næste generation får en ny forståelse for, hvad danske fiskeri står for, og hvordan branchen arbejder.

 

Madborgerskab

Maria Mejlhede Krog øger de unges forståelse for branchen ved at gøre det nemt for skoler at inddrage fisk og fiskeriet i undervisningsmaterialet.

– Vi forsøger at uddanne den næste generation ved at lære dem om fisken og ved at få dem til at smage på den. Det er utroligt svært at inspirere børn og unge til at forholde sig til fisken som en råvare, hvis det ikke er en del af et struktureret skoleforløb, forklarer Maria Mejlhede Krog og fortsætter:

– Vi kalder det for madborgerskab. Vi vil gerne, at børn og unge får et ansvar og fællesskab omkring fødevaren.

 

Laver en skoletjeneste

For gøre de fremtidige generationer til en del af madborgerskabet, er Maria Mejlhede Krog ved at udvikle en såkaldt skoletjeneste, hvor Krog Nobis stiller undervisningsmateriale til forskellige skolefag til rådighed.

Et af de steder, hvor Maria og hendes virksomhed så småt er gået i gang med skoletjenesten, er i skolekøkkenet. For madkundskab skal ikke kun være at lære at vride en karklud og arbejde med kylling. Der skal fisk på bordet.

– Det er en lille procentdel af dem, der underviser i madkundskab, der vælger at have fisken som fødevare. Vi har i Krog Nobis spurgt nogle af lærerne ind til, hvorfor det er sådan. Og de svarer, at det primært er pga. prisen. Men også fordi de ikke helt ved, hvordan man skal arbejde med de forskellige arter. Derfor har vi valgt, at vi vil gøre det nemmere at få fisk ind i madkundskab, blandt andet ved at lave nogle ”madkasser”, hvor der kommer opskrifter samt tips og tricks til at lave retter med fisk. Der vil være instruktionsvideoer, så eleverne kan bruge deres tablet og følge en nem opskrift. På den måde kan vi også inspirere flere til at spise fisk i fremtiden, fortæller den ene af de tre nominerede til prisen som Årets Stjerneskud.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...