Fra båden til borgen – nu på Christiansborg

Torsdag præsenterede Tænketanken Frej, fiskeriet og akvakulturen deres anbefalinger til fremtidens bæredygtige løsninger

Hvordan skal fremtidens bæredygtige fiskeri og akvakultur se ud?

Det spørgsmål har Tænketanken Frej sammen med en partnerkreds bestående af Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Dansk Akvakultur, Biomar, Musholm, DK Bio, Hedeselskabet og Rema 1000, arbejdet på at besvare siden november 2022.

Arbejdet med at svarene på spørgsmålet er resulteret i en række anbefalinger, som partnerkredsen overrakte til politikere og andre relevante samarbejdspartnere til en reception på Christiansborg torsdag.

Til receptionen pegede fiskerierhvervet på det ansvar, den selv har. Både fiskeriet og fiskeopdrættere vil gerne være med, når det kommer til sikre en balance mellem udnyttelse og beskyttelse af havet.

Ministerbesøg

Udover besøg og debat fra de forskellige ordførere, så kom også fiskeriminister Jacob Jensen ned i Fællessalen, hvor han fik muligheden for at tale til forsamlingen, men også komme med sin reaktion på anbefalingerne.

– Tusind tak for de mange spændende anbefalinger, jeg har fået præsenteret. Jeg glæder mig til at komme til at studere dem nærmere, men også vurdere, hvordan vi bedst kan komme til at arbejde videre med dem, lød det fra ministeren.

Jacob Jensen gav udtryk for, at han var vældig glad for det arbejde, som den bæredygtige tænketank havde lavet sammen med partnerkredsen, og at han var imponeret over slutproduktet.

– Tænketanken Frej har givet et rigtig vigtig indspil til den dialog, der er om, hvordan vi kan være med til at udvikle vores fiskerierhverv og akvakultur. Det er jeg rigtig taknemmelig for, og det virkelig inspirerende arbejde I har lagt for dagen, fortalte ministeren om det projekt, som partnerkredsen har brugt de seneste måneder på at udvikle og færdiggøre, sagde han.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...