Fiskehandler: Tingene begynder at stabilisere sig, men vi har et efterslæb

Som fiskehandler er det svært at sende regningen videre til kunderne, når indkøbspriserne stiger, lyder det fra fiskehandler i Aarhus

Det seneste år har været et svært et af slagsen for de danske fiskehandlere.

For når indkøbspriserne stiger, og kunderne samtidig bliver endnu mere prisbevidste end normalt, står man som fiskehandler i et slemt dilemma.

Skal man sætte priserne op for at kompensere for de højere indkøbspriser, eller risikerer man derved at skræmme kunderne væk, så salget går helt i stå?

En af de fiskehandlere, der har stået i dilemmaet, er Jakob Clausen, der er indehaver af Clausens Fiskehandel i Aarhus.

– Det har stabiliseret sig noget i forhold til, hvordan det var for et halvt år siden, men der er stadig et efterslæb i mange af indkøbspriserne, der gør, at vi halter bagefter i forhold til, hvad vi gerne ville, siger Jakob Clausen.

– Vi har nogle varegrupper, det være sig frostvarer, konserves og andre ting, som er steget voldsomt i pris. Sådan noget som laks, som er den fisk, alle fiskehandlere sælger mest af, den koster det dobbelte af, hvad jeg vil mene, den burde koste, siger han.

Han konstaterer, at kunderne fortsat er meget prisbevidste.

– Vi havde et halvt år, hvor vi godt kunne mærke, at kunderne ikke kom så ofte, som de plejede, og at de gerne ville spare så meget som muligt. Det har vendt lidt, men vi kan godt mærke, at kunderne stadig er bevidste om, hvad der er på tilbud, og at de godt ved, at fiskene er billigere, når de er i sæson, siger Jakob Clausen.

Han glæder sig over, at energipriserne er faldet noget tilbage, siden de var på toppen i sommeren sidste år.

– Men derfor har jeg også svært ved at forstå, at vi stadig får prisstigninger på mange varer, og vores problem er, at vi ikke tør hæve priserne mere. Som fiskehandler får man i forvejen skæld ud for, at folk mener, at man sælger varerne til for høje priser. Det er en svær situation, når indkøbspriserne stiger, og vi ikke selv tør hæve dem i samme grad, siger Jakob Clausen.

– Men jeg er mere fortrøstningsfuld, end jeg var for et par måneder siden. April og maj begyndte at vise tegn på en mere stabil forretning igen. Det man kørte med i et halvt år i 2022, det tror jeg ikke, der er nogen forretninger, der kan bære i længden, siger han.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...