220 elever indtager Hirtshals Havn til populært arrangement

Torsdag den 14. september er det niende år i træk, at Hirtshals Havn byder velkommen til det årlige arrangement, Workforce Of The Future

Workforce Of The Future har nu nået sit niende år i Hirtshals, og interessen for arrangementet vokser både fra elevernes og virksomhedernes side. Siden 2014, hvor arrangementet første gang fandt sted med deltagelse af 80 elever og tre virksomheder, er det vokset betydeligt og omfatter nu 220 elever og 29 virksomheder.

Udover at være medarrangør bidrager Hirtshals Havn naturligvis også ved at åbne dørene til teknisk service og havnekontoret. Linn Indrestrand, Head of Fishery & Maritime Services og medarrangør af Workforce Of The Future, udtaler, hvor vigtigt arrangementet er.

– Det er niende gang, vi afholder dette arrangement, og vi lærer noget nyt hvert år. Nu står vi med et fantastisk arrangement, der skaber en stærk forbindelse mellem erhvervslivet på havnen og skolerne i kommunen. Samarbejdet mellem erhvervslivet, Hjørring Kommune og skolerne skaber en enorm værdi, som alle drager fordel af. Det er vigtigt at vise Hjørring Kommune, hvilke fantastiske muligheder vi har her i Hirtshals, og at Hjørring Kommune har en havn, vi kan være stolte af, og som rummer et bredt spektrum af arbejdspladser på ét sted.

Dagen begynder på Nordsøen, hvor de 220 elever får en kort introduktion af dagens program. Derefter sendes eleverne ud i 21 grupper for at besøge de 29 deltagende virksomheder i og omkring Hirtshals Havn. Formålet med disse besøg er at inspirere eleverne til at overveje deres fremtidige karriereveje og præsentere dem for de mange lokale uddannelses- og jobmuligheder, der findes i Hirtshals og ved de mange virksomheder på Hirtshals Havn.

Som forberedelse til dagen har eleverne modtaget besøg af arrangørerne bag begivenheden, hvor de er blevet godt forberedt på de deltagende virksomheder og de maritime begreber. Et særligt brætspil, ”The Game”, udviklet af arrangørerne, har hjulpet eleverne med at forstå de involverede virksomheder og den maritime verden.

Workforce Of The Future er et resultat af et samarbejde mellem  Hirtshals Havn, Dansk Metal, FH Nordjylland, EUC Nord, Hirtshals Service Group, Hjørring Kommune, Ungegarantien og Erhvervsservice Nord.

De deltagende skoler inkluderer Hirtshals Skole, Lørslev Friskole, Friskolen Skallerup, Tårs Skole, Vrå Skole, og Astrup-Sønderskov Friskole med omkring 220 elever i alt.

De deltagende virksomheder tæller Fiskeriskolen Thyborøn/Fiskeriforening, Cosmos Trawl A/S, Fjord Line Danmark A/S, Hirtshals Havn, Hirtshals Yard A/S, Erik Lytzen, Montra Skaga Hotel, SeaMech, EnTech Marine, Vestkajens Maskinværksted, Weesgaard, Mechanical Support, Nordsøen Ocenarium, Forskerparken (DTU), Lineage Logistic, Hirtshals Stevedore, Color Line Logistic Center, MarineShaft, Lilleheden Restaurant, Hirtshals Museum, Skaga FM, Horne Blik, Marine El, Hirtshals Redningsstation, Hirtshals Sejlmageri, Hirtshals Rensesanlæg, Landal Feriecenter, BioMega og Kølemadsen.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...