Det går virkelig godt for de danske fiskehandlere. Faktisk går det så godt for dem, at tal fra brancheforeningen Fødevaredanmark viser, at konkurserne i den del af fødevarebranchen er under niveau i forhold til bl.a. slagtere og bagere.
Det skriver fødevarewatch.dk
Mediet skriver, at under corona tog det virkelig til med at sælge fisk til danskerne. Eksportmarkederne i Italien, Spanien og Frankrig var lukkede, og derfor var det muligt for fiskehandlerne at købe fisk til billigere penge. Det lokkede kunderne til butikkerne, og nu kan branchen prale med, at kun tre fiskehandlere er lukket siden inflationen er væltet ind over landet, hvortil 25-30 bagerier og cirka 15 slagtere er lukkede.
Men fiskehandlerne står over for en udfordring i den nærmeste fremtid – manglen på personale. Klaus Anker Jensen, der er formand for brancheforeningen Danmarks Fiskehandlere, fortæller til Fødevarewatch at der er et generationsskifte på vej blandt fiskehandlerne, men der er mangel på unge til at overtage forretningerne. Hvilket vil give nogle udfordringer i en nær fremtid.