Tronskifte gør fremtiden usikker for hofleverandører

Næsten 50 fødevarevirksomheder mister titlen; heriblandt Clausens Fiskehandel, Glyngøre Shellfish, Limfjords Muslinger og Royal Greenland

Foto: Per Morten Abrahamsen

Stribevis af fødevarevirksomheder, som i dag kan kalde sig Kongelig Hofleverandør, mister prædikatet. Det sker som følge af tronskiftet, meddeler Kongehuset på deres hjemmeside. Dog vil hofleverandørerne fortsat kunne bruge prædikatet i en rum tid.

”Kongelige Hofleverandører” vil dog kunne anvende det tildelte prædikat til udløbet af gyldighedsperioden og som minimum frem til den 14. januar 2025, skriver Kongehuset:

– Der vil senere blive taget stilling til den fremtidige ordning vedrørende kongelige hofleverandører.

Blandt hofleverandørerne er der mange fødevarevirksomheder; og heriblandt selvfølgelig også nogle, der dufter lidt af fisk og skaldyr. Blandt andre Clausens Fiskehandel, Limfjords Muslinger, Royal Greenland og Glyngøre Shellfish.

Sidstnævnte ejes og drives af Svend Søe Bonde, der også er fisker og formand for Sillerslev Fiskeriforening. Til Kristeligt Dagblad fortæller han, at han er stolt af at være Kongelig Hofleverandør. Og derfor håber han også, at det nye kongepar vil fortsætte ordningen.

– Det giver en klump i halsen, for det ville være forfærdeligt at miste. For os er prædikatet – selvom det ikke har nogen farve – en blåstempling. Det er en ære og en kultur at være en del af kongehuset på den måde. Men jeg håber og tænker da, at vi kan fortsætte under kong Frederik X, i hvert fald fortsætter vi det gode samarbejde og leverer, hvad der ønskes. Det, der driver os, er, at det hele skal foregå ordentligt. Vi kan godt lide traditioner, og at man giver sig tid til lige at stoppe op og smage på råvarerne sammen. Det er en kulturarv, som skal bringes videre, siger Svend Søe Bonde til Kristeligt Dagblad.

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr i

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr...