FiskeriLag Nords midler for 2024 er fordelt

Fire virksomheder er indstillet til tilsagn om midler fra FLAG Nord

FiskeriLag Nord modtog syv ansøgninger om midler, men kun fire virksomheder har fået tilsagn om økonomisk støtte i denne runde.

Det skriver Nordsø Posten.

De fire virksomheder er:

Fiskernes Fiskesortering i Hirtshals har fået tilsagn om støtte på kr. 220.000,00 til indkøb af robotarm i sorteringen, så medarbejderne får bedre arbejdsmiljø og bliver mere skånet i denne tunge arbejdsopgave.

Virksomheden EMLA, der arbejder med vejledning og tilberedning af friske fiks og skaldyr, bliver indstillet til tilsagn om kr. 220.000. Tilsagnet er til indretning af lade, så de fremover vil kunne tilbyde events, smagning, arbejde med at undgå madspild i egne lokaler. I dag foregår det ude ved arrangementer.

Virksomheden bliver ligeledes indstillet til støtte på kr. 60.000,00 til trykning af kogebog, hvor man finder de retter og fortællinger om fisk og skaldyr, som vises under events. Det bliver lettere for den enkelte selv at efterprøve retterne og tilberedninger af fisk og skaldyr på flere måder.

Endvidere indstilles RJ Cleaning til tilsagn om kr. 217.176,46 til indkøb af ny traktor, så der støttes op om bedre spildevandshåndtering på Hirtshals havn.

Mere til færre

Bestyrelsen i FLAG Nord, som består af 18 medlemmer fra Hjørring og Frederikshavn kommuner, er enige om at vi ønsker at give større beløb til færre projekter, frem for mindre beløb til mange projekter.

Der er dog fastsat kriterier, som skal opfyldes for at modtage disse offentlige midler; og når projektet handler om selve fisken eller skaldyret, så er der mange virksomheder, der får begrænset adgang til midlerne pga. de EU fastsatte grænser for støtte – også kaldet deminimis regler. Da man i så tilfælde maksimalt kan modtage kr. 220.000,00 i støtte i løbet af 3 regnskabsår.

For at blive indstillet til støtte skal man være en lille eller en mikro erhvervsvirksomhed. Støtten gives til at skabe nye arbejdspladser, bevare eksisterende arbejdspladser, innovative projekter, som gavner fiskeriet eller det tilhørende erhverv.

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr i

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr...