LAG Bornholm kæmper for bevarelse af FLAG-ordning

Halvdelen af årsbevillingen til 2024 mangler, og pengene lader vente på sig

Der er usikkerhed omkring FLAG-ordningens fremtid. Det mener LAG Bornholms formand, Christian Prip.

– I finansloven blev der alene afsat 8 millioner kroner, svarende til det halve beløb af de normale årsbevillinger. Det vigtigste er selvfølgelig, at der fortsat vil være en FLAG-ordning og meget gerne med flere midler end de ret beskedne, vi er blevet tildelt hidtil, skriver Christian Prip ifølge TV2 Bornholm i en skriftlig henvendelse til Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde.

Lokale Aktionsgrupper (LAG) og Lokale Aktionsgrupper i Fiskeriområder (FLAG) er organisationer, der forsøger at skabe vækst i landdistrikter og fiskeriområder.

Pengene lader vente på sig

LAG-Bornholm har til opgave at søge midler fra den nationale FLAG-pulje til lokale projekter, der forbedrer erhvervsudviklingen og beskæftigelse på Bornholms fiskeriområder.

TV2 Bornholm skriver, at Plan- og Landdistriktsstyrelsen hævdede ifølge Christian Prip, at styrelsen ville forsøge at skaffe den manglende halvdel af årsbevillingen i starten af 2024, men pengene lader vente på sig.

Aktionsgrupperne frygter derfor, at dette kan komme til at betyde fyringer eller væsentligt dårligere arbejdsbetingelser for grupperne.