LAG Bornholm kæmper for bevarelse af FLAG-ordning

Halvdelen af årsbevillingen til 2024 mangler, og pengene lader vente på sig

Der er usikkerhed omkring FLAG-ordningens fremtid. Det mener LAG Bornholms formand, Christian Prip.

– I finansloven blev der alene afsat 8 millioner kroner, svarende til det halve beløb af de normale årsbevillinger. Det vigtigste er selvfølgelig, at der fortsat vil være en FLAG-ordning og meget gerne med flere midler end de ret beskedne, vi er blevet tildelt hidtil, skriver Christian Prip ifølge TV2 Bornholm i en skriftlig henvendelse til Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde.

Lokale Aktionsgrupper (LAG) og Lokale Aktionsgrupper i Fiskeriområder (FLAG) er organisationer, der forsøger at skabe vækst i landdistrikter og fiskeriområder.

Pengene lader vente på sig

LAG-Bornholm har til opgave at søge midler fra den nationale FLAG-pulje til lokale projekter, der forbedrer erhvervsudviklingen og beskæftigelse på Bornholms fiskeriområder.

TV2 Bornholm skriver, at Plan- og Landdistriktsstyrelsen hævdede ifølge Christian Prip, at styrelsen ville forsøge at skaffe den manglende halvdel af årsbevillingen i starten af 2024, men pengene lader vente på sig.

Aktionsgrupperne frygter derfor, at dette kan komme til at betyde fyringer eller væsentligt dårligere arbejdsbetingelser for grupperne.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...