Ordførere vil have Heunickes rolle undersøgt

Miljøminister Magnus Heunicke er kaldt i samråd efter afsløringer om ny Cheminova-skandale

Foto: Arkiv

En række ordfører og partiledere på tværs af Folketingssalen kalder de nye afsløringer om Cheminovas udledninger ved Harboøretange for en skandale.

I stedet for at gribe ind overfor fabrikkers udledninger, har Miljøministeriet arbejdet for, at virksomheder, som eksempelvis Cheminova, kan fortsætte med at udlede forhøjede koncentrationer af miljøfarlige stoffer i havområder, hvor grænseværdierne for forurening i vandet er overskredet.

Det skriver DR.dk

Hele sagen har nu fået fem partier i Folketinget til at indkalde miljøminister Magnus Heunicke (S) i samråd. De fem partier er: Konservative, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet.

Per Larsen, der er fiskeriordfører for de Konservative samt medlem af miljø- og fødevareudvalget udtaler til DR, at det helt uacceptabelt, det som foregår.

Miljøministeriet afviser, at de har handlet ulovlig eller ladet erhvervshensyn gå foran hensynet til miljøet. Ministeriet anerkender dog, at det er en mulighed, at EU-domstolen vil have en anden vurdering.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...