Rekord-omsætning og overskud for Rønne Havn i 2023

Et lille udsnit af Rønne Havn. Foto: Kristoffer Linus/Rønne Havn

Rønne Havn A/S har oplevet en ekstraordinær vækst i 2023, med rekord-omsætning på 126 millioner kroner Resultatet landede på 35 millioner kroner, betydeligt over forventningerne. Denne succes styrker udviklingen på Bornholm og i Danmark samt for naboer i Østersøen.

Havnen, der fungerer som Bornholms forsyningshavn, har en afgørende rolle i øens udvikling og samfundsstruktur.

Dette år har markeret 8. år i træk med vækst i omsætningen, den højeste nogensinde. Bestyrelsen betegner resultatet som “tilfredsstillende”.

Fremtidssikring af havnen

I 2023 indgik Rønne Havn en aftale med MT Højgaard Danmark om fremtidssikringen af havnen, forventet færdiggjort i 2025. Finansieringen sker gennem realkredit- og banklån.

Interessen for havnen som installations- og udskibningshavn er steget markant, og lokale virksomheder på Bornholm har nydt godt af projektarealerne i Sydhavnen.

Passagertrafikken til øen er også steget betydeligt, med flere turister og krydstogtsskibe, der besøger havnen og øger aktiviteten på Bornholm.

Bulk-forretningen er afgørende for havnen og øens erhvervsliv, og der er planer om at øge tørlastmængden til øen i fremtiden.

Fokus på grønne brændstoffer

Rønne Havn var en del af en EU-støttet undersøgelse i 2023 om produktion af grønne brændstoffer, med positive resultater for lokal produktion og markedets potentiale.

Forventningerne til 2024 er en fortsat stigning i omsætningen, med et forventet resultat på omkring 40 mio. kr. Rønne Havn fortsætter sit engagement i Bornholms projekter og initiativer, herunder støtte til lokale organisationer og miljøprojekter.

Generalforsamlingen for Rønne Havn A/S afholdes den 30. april, 2024.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...