Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

“Redegørelse for bæredygtighed 2023” - udgivet af Skagen Havn.

Skagen Havn fortsætter sit dedikerede arbejde mod grøn omstilling med frigivelsen af deres bæredygtighedsrapport for 2023. Allerede i løbet af samme år nærmede havnen sig målet om en reduktion på 70 procent af CO2-udledningen.

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen. Installationen af solceller på tre bygninger – Fisketerminalen, den nye veterinære grænsekontrol og den nyopførte Havnebygning – udgør et betydeligt skridt mod udnyttelse af vedvarende energikilder.

Især Havnebygningen udmærker sig med sin DGNB-certificering, der understreger dens fokus på at måle byggematerialers livscyklus, energi- og vandforbrug samt sikre tilgængelighed og indeklima.

Genanvendelse af spildevand

Værd at notere er desuden projektet Skagen Circle, som har fået særlig opmærksomhed. Dette initiativ drejer sig om genanvendelse af spildevand fra fiskeindustrien og repræsenterer en innovativ tilgang til bæredygtighed gennem cirkulær økonomi.

“Redegørelse for bæredygtighed 2023” giver yderligere indsigt i Skagen Havns vedvarende bestræbelser på at prioritere miljøansvar og bekræfter deres forpligtelse til at navigere mod en grønnere fremtid.

“Redegørelse for bæredygtighed 2023” kan hentes her (pdf)

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...