Stigning i antallet af anmeldepligtige ulykker i fiskeriet

Trods stigning i antallet af anmeldepligtige ulykker i fiskeriet, så ligger antallet af ulykker i fiskeriet stadigvæk under gennemsnittet

Antallet af anmeldepligtige ulykker i fiskeriet voksede i 2023 til 30 mod 25 i 2022. Heraf var antallet af alvorlige ulykker otte mod seks i 2022. Antallet af anmeldelser for lærlinge i 2023 udgjorde en anmeldelse mod 2 i 2022.

Det kan man læse i den årsberetningen for 2023 Fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

“Desværre må vi konstatere, at der i 2023 omkom en fisker under fiskeri,” skriver rådet i beretningen.

“Men når vi sammenligner os med alle øvrige erhverv generelt, ligger antallet af anmeldepligtige ulykker pr. 1.000 fiskere stadig under gennemsnittet,” skriver Fiskeriets Arbejdsmiljøråd videre i deres årsberetning for 2023.

Håber på at reducere antallet af ulykker

Rådet skriver desuden, at de ikke forventer ændringer i statistikken, når de nye tal for 2023 kommer fra arbejdstilsynet.

“Vi håber, at vi ved fælles hjælp i 2024, kan få reduceret antallet af anmeldepligtige ulykker og komme tilbage på den rette kurs, så vi fastholder den nedadgående tendens, der har været i ulykkesfrekvensen siden år 2000,” skriver Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

Ud over selve ulykkesstatistikken, så indeholder den nye beretning et væld af tal og informationer om stort set alt, der vedrører arbejdsmiljøet i fiskeriet.

Beretningen kan hentes her (pdf)

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...