Naturmødet samler eksperter og nysgerrige i Hirtshals

Naturmødet i Hirtshals sætter fokus på biodiversitet og bæredygtigt fiskeri

Partilederrunde ved Naturmødet i 2023. Foto: Hjørring Kommune

Hirtshals danner rammen om tre dages intensiv debat om naturens tilstand og vores forhold til den.

Fra 23. til 25. maj samles naturinteresserede, forskere, beslutningstagere og nysgerrige for at diskutere biodiversitet, naturforvaltning og de mange facetter af vores forhold til naturen.

Naturmødet er et samlingspunkt for alle, der har en interesse i eller påvirkes af naturen, uanset om de er eksperter, beslutningstagere eller blot nysgerrige. Blandt emnerne på dagsordenen er diskussioner om, hvordan vi bedst bevarer og fremmer biodiversiteten, samt hvilken rolle naturen spiller for vores trivsel, sundhed og kultur.

Også noget for fiskeri-interesserede

For de deltagere, der har en særlig interesse i fiskeri, byder Naturmødet også på en række relevante indlæg, debatter og foredrag.

Blandt emnerne, der vil blive berørt, er den aktuelle tilstand af havmiljøet og hvordan vi kan genskabe en rig biodiversitet og genoplive kystfiskeri.

Der vil også være fokus på kontroversielle spørgsmål som anvendelsen af bundtrawl i dansk farvand og konsekvenserne heraf. Endvidere vil der blive diskuteret, hvordan udbygningen af havvindmølleparker kan ske med mindst mulig miljøpåvirkning, samt effektiviteten af naturgenopretning i havet.

Det fulde program for Naturmødet kan ses på [naturmoedet.dk](https://naturmoedet.dk/).

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...