Danmark ønsker en pause for dybhavsminedrift

Myndigheder fra hele rigsfællesskabet - Danmark, Grønland og Færøerne - er blevet enige om at støtte en international, forebyggende pause for dybhavsminedrift

Sådan en pause skal være gældende indtil FN’s Internationale Havbundsmyndighed (ISA) har vedtaget et robust regelsæt for dybhavsminedrift, som sikrer tilstrækkelig miljøbeskyttelse.

“Desuden skal der sikres en tilstrækkelig videnskabelig forståelse af negativ indvirkning og effektiv beskyttelse af havmiljøet fra de skadelige virkninger ved dybhavsminedriftsaktiviteter, så der kan træffes informerede beslutninger herom,” kan man læse i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Danmarks repræsentanter i ISA kommer fra hele rigsfællesskabet; Erhvervsministeriet, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Miljøministeriet, Skatteministeriet, Udenrigsministeriet, Færøernes Uttanríkis- og Vinnumálaráðið og Grønlands Naalakkersuisut.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...