Hvide Sande Isværk udvider aktiviteterne

Arkivfoto

Af Nancy Frich

Om kort tid er Hvide Sande Isværk klar til at producere de første isterninger til drinksglasset.

– Fremstillingen af isterninger til hr. og fru Jensen skal ses som et supplement til isværkets produktion af is til brug i fiskeriet. Det er blevet moderne at købe færdige isterninger, og da vi har plads og ledig kapacitet på isværket, ser vi det som en mulighed for at give omsætningen et løft, uden at vi øger omkostningerne, forklarer isværkets direktør Mogens Frydendahl.

Forud for salget af de første isterninger ligger et stort arbejde med af finde en leverandør, som kunne leve op til kravene for fremstilling af isterninger sideløbende med den øvrige produktion af skæl- og røris til brug på havnens fiskefartøjer og i fiskeindustrien.

Maskinen, som skal fremstille drinksterninger, blev fundet og indkøbt i Kroatien, og den kører i en separat produktion.

Is i små portioner

– Vi vil gerne ramme den almindelige forbruger med det nye produkt. Gennem årene har vi med stor succes leveret is, til at hav af studenterfester og havepartyer, som er blevet hentet på lastbiler og trailerne. Nu kan man blot køre hen til udleveringslugen og tappe en pose isterninger. Typisk vil det være portioner af tre kilo. Men er der nogen, som gerne vil have et helt læs is, er det selvfølgelig stadig en mulighed, forklarer Mogens Frydendahl.

– Vi har haft en del udfordringer med at få betalingssystemet til at køre, men de er nu løst. Vi har også flere gange produceret is, så alt fungerer nu efter planen, forklarer daglig leder Søren Schack, som vil få opgaven med at holde ismaskinen kørende og servicere og vedligeholde maskinen med rengøring og opfyldning af poser.

Betaling med VISA og MobilePay

– Vi tror faktisk, at mange af lystfiskerne, som besøger byen, vil gøre brug af ismaskinen. Vi har ofte nogen, som kommer og gerne vil købe is til nedkøling af sild og makrel. Her kan man nu fint komme med en spand eller en køletaske og tanke op af is, lyder det fra Søren Schack, som forventer, at der inden for kort tid vil være premiere på udlevering af isterninger til private.
Afhentning af is på trailer vil stadig være en mulighed. Så skal man blot køre ind under udleveringstuden og på displayet vælge 300 kilo skæl- eller røris.

Betalingen sker med MobilPay eller Visakort.

Ismaskinen og installationen på Hvide Sande Isværk er for hovedpartens vedkommende finansieret af EU som en del af kompensationen for Brexit.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder