Mærsk opgiver at finde flere containere

Det er meget usandsynligt, at flere containere vil blive lokaliseret, vurderer afdelingschef i flåden i Mærsk

Tranum Strand lørdag den 23. december 2023. Et Mærsk skib har den 22. december tabt 46 containere ud for kysterne mellem Bulbjerg og Svinkløv. Foto: Claus Bjørn Larsen / Ritzau Scanpix

Siden 22. december, hvor Mærsk-containerskibet, “Mayview Maersk”, i kraftig storm tabte 46 skibscontainere, har Mærsk forsøgt at finde de 20 containere, som ikke er drevet i land eller fundet ved eftersøgning.

Men nu opgiver Mærsk at finde flere containere, skriver DR.

– 90 procent af de containere, vi har fundet, har været inden for et område på seks kvadratkilometer. Det er baseret på eksperters vurdering, at det er meget usandsynligt, at vi kommer til at finde flere, siger Nynne Scheuer, der er afdelingschef i flåden i Mærsk, til DR.

Efter uheldet drev fem containere i land, 21 blev fundet på havbunden, og resten – altså 20 containere – har Mærsk opgivet at finde.

Mærsk har gennemsøgt et område på 1.000 kvadratkilometer, eller hvad der svarer til to gange Bornholms størrelse.

Ikke noget større problem

Thomas Durloo er Strandfoged i Blokhus, der er en af de strande, hvor der strandede mest affald fra Mærsks containere. Han ser dog fortrøstningsfuldt på situationen.

– Det er da et problem, at der ligger 20 containere derude, men det tegner ikke til, at der er noget, der skyller i land lige med det samme. Der er selvfølgelig en vis risiko for, at der igen kan skylle noget i land, men så er vi mere forberedte end sidst, siger Thomas Durloo til DR.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...