Projekt med at plante ålegræs i Vejle Fjord er endt med fiasko

Dårlige lysforhold og næringsstoffer fra landbrug menes at have spændt ben for store dele af projektet “Sund Vejle Fjord”

Vejle Fjord. Foto: Vejle Kommune

Et projekt, som havde til formål at gøre havmiljøet i Vejle Fjord sundere, ser ud til at være mislykket. Det oplyser P4 Trekanten ifølge Fredericia Dagblad.

I flere år er der i forbindelse med projektet “Sund Vejle Fjord” blevet plantet ålegræs i havbunden i Vejle Fjord. Nu viser det sig, at en stor del af græsset er dødt.

– Vi havde nogle store udplantninger i 2019 og 2020, som de seneste år er vokset rigtig godt. Men sidste år havde vi de dårligste lysforhold i 20 år i inderfjorden, så alle udplantningerne gik til, fortæller Klaus Balleby, der står i spidsen for “Sund Vejle Fjord”, til P4 Trekanten.

Klaus Balleby mener desuden, at de store regnmængder i løbet af 2023 har tilført fjorden mange næringsstoffer fra landbrug, hvilket så har ført til, at ålegræsset ikke kunne trives i fjorden.

Længere ude i fjorden, hvor vandet er dybere, trives ålegræsset dog langt bedre, skriver Fredericia Dagblad.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...