Norge har fået ny fiskeriminister

Marianne Sivertsen Næss er udpeget til ny norsk fiskeriminister. Pressefoto

Marianne Sivertsen Næss indtræder som den nye fiskeri- og havminister i Norge. Hun kommer fra Hammerfest og har en baggrund som lærer og rektor.

Hun afløser Cecilie Myrseth (Arbejderpartiet), som i stedet er blevet norges nye erhvervsminister.

– Vi har fantastiske naturressourcer i Norge, og havet har ressourcer som verden både trenger og ønsker, som sjømat, energi og oplevelser. Jeg er optaget af at vores ressourcer skal bidrage til øget værdi og aktivitet langs hele kysten. Fællesskapets ressourcer skal komme fællesskabet til gode. Regeringen skal føre en aktiv havpolitikk, som sikrer folks sikkerhed og gode jobs, som vi skal leve af i fremtiden, siger Marianne Sivertsen Næss.

Bred vifte af ansvarsområder

Marianne Sivertsen Næss (50), der har repræsenteret Finnmark på Stortinget siden 2021 og tidligere ledet energi- og miljøkomiteen, bringer en solid erfaring med sig til ministerposten.

Som fiskeri- og havminister vil Sivertsen Næss være ansvarlig for at føre den norske regerings politik inden for fiskeri, havbrug, seafood, maritim politik og kystudvikling, samt havne- og søtransportpolitikken.

Hendes opgaver vil også omfatte at fremme marin og maritim forskning og udvikling for at styrke Norges position som en førende aktør på verdenshavene.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...