Havplan: Glem ikke fiskeriet

Venstre-politiker mener, at fiskerierhvervet skal inddrages i udformningen af ny national havplan
af Claus Kirkegaard
07 feb 2022

Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Folketingsmedlem for Venstre, Mads Fuglede, påpeger i et debatindlæg i Herning Folkeblad vigtigheden af, at man ikke må glemme fiskeriet ved de kommende forhandlinger om en ny national havplan. 

- Fiskeriet er en vigtig del af Danmark og af det danske DNA. Vi er som land omgivet af hav, og derfor har fiskeriet altid spillet en stor rolle i den danske eksport og for arbejdspladserne i havnebyerne. Alene i Hvide Sande Havn, Danmarks 5. største fiskerihavn, blev der i 2020 omsat for 177 millioner kroner, skriver Mads Fuglede bl.a. i debatindlægget.

Han påpeger ligeledes vigtigheden af, at fiskeriet bliver inddraget i forhandlingerne, så Danmark ikke risikerer at fiskerierhvervet kommer til at arbejde under endnu dårligere vilkår, end tilfældet er i dag.

 

Fiskere ønsker sundt havmiljø

Ifølge Venstre-politikeren er det forkert at påstå, at fiskerne skulle være imod at beskytte og passe på havmiljøet. En af forudsætningerne for et godt fiskeri er nemlig netop et sundt havmiljø.

- Det afspejles også i det forslag til en ny havplan, som Danmarks Fiskeriforening har lagt frem sammen med Danmarks Naturfredningsforening. I forslaget udlægges 10 procent af det danske hav som strengt beskyttet. Det står i klar kontrast til, og er langt mere ambitiøst, end de fire procent, som den Socialdemokratiske regering har lagt op til.

- Vi har brug for det danske fiskeri, og vi skal værne om de mange arbejdspladser, erhvervsfiskeriet bidrager med. Derfor vil jeg sammen med Venstre arbejde for, at man ikke glemmer fiskeriet i udformningen af en ny havplan, skriver Mads Fuglede i Herning Folkeblad.

Du kan læse hele debatindlægget her

Læs mere om:

Flere Nyheder