MSC-certificering for makrel suspenderes

En faldende bestande og dårlig rekruttering, har betydet, at fiskeriet ikke længere opfylder kravene i MSC’s bæredygtige fiskeristandard

MSC-certificeringen af alle makrelfiskerier i det nordøstlige Atlanterhav bliver suspenderet fra den 2. marts 2019, og dermed kan makrellen ikke længere sælges som MSC-certificeret eller bære det blå MSC-mærke, oplyser MSC Danmark i en pressemeddelelse.

Suspenderingen omfatter alle fire makrelcertifikater, fordelt over otte lande og i alt 700 fartøjer.
– Faktorer som faldende bestande, kvoter, der er fastsat over ny videnskabelig rådgivning og dårlig rekruttering, har betydet, at fiskeriet ikke længere opfylder kravene i MSC’s bæredygtige fiskeristandard, forklarer Camiel Derichs, Europas direktør for MSC om årsagen til den forestående suspendering.

I september 2018 faldt makrelbestanden i det nordøstlige Atlanterhav til en biomasse på under 2,75 mio. tons, og har desuden i en årrække været faldende. Derfor kommer der nu en suspendering af MSC-certificeringen af alle makrelfiskerier i området.

– Jeg overbevist om, at fiskeriet og andre involverede interessenter vil udarbejde en plan for at forbedre situationen. Der arbejdets allerede på at undersøge, hvordan makrelbestandene vurderes. Fiskerierne har bekræftet, at de vil samarbejde med forvaltningsmyndigheder om i givet fald at vedtage foranstaltninger til genopretning af bestanden. Hvis det lykkes, kan det muligvis muliggøre genindførelse af MSC-certifikaterne af certificeringsorganerne, siger Camiel Derichs.

Makrelfiskeriet i området har, efter en suspendering af MSC-certificeringen tilbage i 2012, haft retten til at bære det blå MSC-mærke siden maj 2016. Det bliver altså nu suspenderet med virkning fra den 2. marts 2019.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...