Ingen fyreseddel til Eva Kjer Hansen

Dansk Folkeparti vil kun give Eva Kjer Hansen en næse for hendes rolle i sagen om forsøgsfiskeri i Storebælt

Sagen om forsøgsfiskeriet efter muslinger i Storebælt kommer ikke til at få anden konsekvens, end at fiskeriminister Eva Kjer Hansen atter får en næse. Det var ellers tænkt, at sagen kunne koste hende ministertaburetten, da Dansk Folkepartis medlem af fødevareudvalget Ib Poulsen i en tidligere sag, der endte med en såkaldt ”næse” til ministeren, dengang udtalte, at ministeren havde fået et gult kort og næste gang var det rødt.

Men efter Samrådet overlod Ib Poulsen beslutningen om et rødt kort til ministeren til Dansk Folkepartis ledelse, og herfra var meldingen endnu et gult kort.

– Når vi kigger på forløbet, er det tydeligt, at ministeren ikke tager sagen alvorligt nok, lød det fra Peter Skaarup, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti.

Ib Poulsen har også afvist at mødes med ministeren, der ellers i Samrådet lagde op til en videre drøftelse med fiskeriordførerne. Hun savnede en melding på, hvordan regler og kriterier for fremtidige forsøgsfiskerier skal udformes, og derfor inviterede hun fiskeriordførerne til et møde.

Læs historien fra Samrådet her

Det møde er siden blevet afvist af Ib Poulsen, der i en mail, som Berlingske citerer skriver, at han ikke kan ”se nogen grund til at mødes før et valg, hvor der forhåbentligt kommer en anden minister, som jeg kan stole på om dette område”.

Næsen i februar blev givet for hendes håndtering af muslinge- og østerskvoter i Limfjorden.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...