– Vi fremtidssikrer vores fiskeri

Med ordren på en ny garn- og vodkutter fremtidssikrer René Olsen sit fiskeri. Den gamle træbåd skal skiftes med en ny og moderne version.

I Hanstholm er der højt humør hos René Olsen.

Fiskeren og rederiet Bjerggaard har nemlig netop skrevet under på en kontrakt på et nyt fartøj: HM 95 August, som bliver en 17 meter lang kombineret vod- og garnkutter. 

– Vi vil gerne fremtidssikre vores fiskeri. I dag har vi en gammel træbåd på 18 meter. Den er fin og holdt godt, men vi vil gerne modernisere os og sikre os på den lange bane, fortæller René Olesen:

– Vi har gået og kigget lidt, og kommet frem til at den bedste løsning er en ny båd.

 

Kombineret garn og vod

Den nye fartøj vil, som sagt, være en kombineret vod- og garnkutter. 

– Forskellen fra idag er, at vi kan have begge slags grejer på en gang, forklarer René Olsen, som fortsæt vil fiske efter torsk, rødspætter, skærising og kuller fra Hanstholm. 

– Jeg har altid været kystfisker og drevet dagfiskeri – og det bliver jeg ved med. Vi skal max være afsted i to dage, siger han.

 

Jobi kan deres kram

Det er Jobi Værft i Strandby, som skal bygge fartøjet og have den klar i slutningen af 2020. Her ser man frem til opgaven, og er glade for at Bjerggaard har valgt dem. Og glæden er de ikke ene om. 

– Vi har fået en rigtig god behandling hos Jobi. De er meget reelle og professionelle, siger René Olsen. 

Hos Jobi Værft har de også mange andre spændende nybygninger på programmet, bla. S 281 Elin, FN 338 Sonjan og Fn 462 Jeanne.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...