Fru Middelboe fik en klumpfisk i nettet

HM 423 fik en helt speciel fangst under vodfiskeri efter rødspætter; en klumpfisk! Den er nu i Nordsøen Oceanarium

Egentlig var Hanstholm-kutteren HM 423 Fru Middelboe på fiskeri efter rødspætter. Men det var klumpfisken sådan set ligeglad med. 

Fredag aften var den pludselig i garnet, og besætningen tog kontakt til Nordsøen Oceanarium, hvor den nu har fået hjemme.

– Den blev fanget i det sidste løft lige inden hjemturen, og lå fint og ubeskadiget ovenpå en masse rødspætter. Jeg var med det samme klar over, hvad det var, og fik hurtigt fisken i en balje med vand, så den kunne holde sig i live, udtaler skipper Allan til Nordsøen Oaceanariums hjemmeside:  

– Det er da sjovt at fange sådan en speciel fisk.

 

En lille sag

Klumpfisken er ca. 30 cm og vejer 2 kg. Det er altså et lille eksemplar, men den er i ualmindelig god stand, frisk og aktiv, så den forhåbentlig kan leve godt og længe i sit nye hjem. 

– Vi har før set at den nye fisk kopierer de andre klumpfisks adfærd, og det håber vi også at denne gør, så vi hurtigt kan få noget mad i den, siger dykker og formidlingschef Simon Madsen.

Den lille charmerende fisk blev hurtigt transporteret til Oceanariet og udsat direkte heri, for at give den bedst mulige betingelser. Det gik let og uden problemer. 

 

3 klumpfisk til skue

Der er yderligere 2 klumpfisk i oceanariet. Den største er ca. 350 kg, og den anden er lidt mindre ca. 75 kg. 

Nordsøen Oceanarium fik første gang en klumpfisk i august 2000, og fisken på 10 kg blev startskuddet til en anderledes formidling af livet i Nordsøen.

Siden da har der været flere klumpfisk i akvariet, hvoraf halvdelen har været fanget i danske farvande.