Fur-fisker får endeligt afslag på generationsskiftesild

I to år har Johannes Christensen fisket sine sild i god tro, men Fiskeristyrelsen mener, at hans tilladelse er ugyldig

Arkivfoto

I fem måneder har Johannes Christensen med fartøjet SK 48 Emma argumenteret over for Fiskeristyrelsen for, at han skal have tilladelse til at fiske generationsskiftesild i Limfjorden. 
Det har han gjort de seneste år på en dispensation, som skulle gælde fra 2017 og tre år frem, men nu er det slut. 

Skive Folkeblad skriver, at Fiskeristyrelsen har givet et endeligt afslag på hans ansøgning.

– Det er hovedrystende, at man som borger kan blive behandlet sådan. At de kan lave sådan en fejl, og så er det borgeren, der står med problemet, siger Johannes Christensen til avisen. 

Sagen er nemlig den, at styrelsen ikke mener at kende noget til hans tilladelse – dispensationen er ifølge Fiskeristyrelsen ikke blevet journaliseret, og den er dermed ugyldig, mens Johannes Christensen både kan berette om telefonsamtaler, mails mm.. Han har hele vejen igennem været overbevist om, at han havde tilladelse – og er det stadig. Det er styrelsen, som har lavet en fejl. 

Jeg vil ikke finde mig i, at jeg skal gøres til en kriminel, siger han og håber, at advokat Lars Espersen vil tage sagen op.

At der var noget galt med fiskerens tilladelse kom frem i begyndelsen af 2019. I TV-avisen kunne Johannes Christensen pludselig se daværende fiskeriminister Eva Kjer Hansen meddele, at han havde mistet sine 200 tons sild i Limfjorden. Hun nævnte ikke hans navn, men fiskeren var ikke i tvivl. 

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...