Danmarks Fiskeriforening hilser den nye regering velkommen

Og især den nye minister for fiskeri Mogens Jensen

Dansk fiskeri ser frem til at samarbejde med den nye regering om et fortsat bæredygtigt dansk fiskeri.

– Det er et spændende hold af ministre, der er i den nye regering, og vi ser frem til at arbejde sammen med Mogens Jensen, som er den nye minister med ansvar for fiskeri, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Mogens Jensen er en erfaren politiker og har tidligere været handels- og udviklingsminister.

– Det er positivt, at vi får en politiker med international erfaring som minister, for lige om hjørnet venter der store udfordringer med Brexit og deraf følgende behov for en ny fiskeriforvaltning i Nordsøen. Der ligger et stort arbejde – i ikke mindst EU´s fælles fiskeripolitik – og venter på en aktiv dansk indsats. Vi har brug for en minister, som kan begå sig såvel i EU som i de danske fiskerihavne, og det er jeg overbevist om, at vi har fået med udnævnelsen af Mogens Jensen, påpeger Svend-Erik Andersen. 

Mogens Jensen har fået titel af minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde i den nye regering, dvs. at udover de områder, som den tidligere fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) har haft ansvaret for, så vil Mogens Jensen også have ansvaret for fødevarer og landbrug.

– Vi har desværre tidligere oplevet, at fiskeriet blev klemt i et ministerium, hvor der også er landbrug og fødevarer – men jeg forventer, at man har lært af fortidens synder, og at der i den nye regering også vil være fortsat fokus på, at vi skal have en stærk og respekteret dansk fiskeriforvaltning, siger Svend-Erik Andersen.

Danmarks Fiskeriforening ser frem til et snarligt møde med den nye minister.