Fiskens Dag - en succes i Thorsminde

2.000 fiskefileter skulle steges til et ventende publikum - det gav travlhed ved de store stegepander
17 jun 2019

Budene faldt i raskt tempo, da der på Fiskens Dag i Thorsminde blev afholdt fiskeauktion, over friskfanget fisk i familievenlige portioner.

Med hjælp af musikerne fra Tørfisk, Anker Hviid og Bent Bro til at styre slagets gang og fiskeskipper Johnny Pedersen til at præsentere havkatte, torsk, pighvar og krabbeklør, blev det en både festlig og fornøjelig fiskeauktion.

Fiskene, der var under hammeren, er fanget og leveret af Johnny Poulsen med kutteren L 518 Anette og Johnny Petersen med kutteren L 347 Palermo.

Med vittigheder og små sjove anekdoter fik Anker Hviid, Bent Bro og Johnny Petersen hurtigt udsolgt af friskfangede Vesterhavsfisk. Foto: Nancy Frich

Leverandør af fisk

- Vi har gennem alle de 14 år, der har været afholdt Fiskens Dag, været leverandør af fisk til fiskeauktionen. Det er et godt initiativ, der bliver taget til at sætte fokus på det at spise fisk, og det bakker vi gerne op om, lyder det fra fiskeskipperen, inden han går på podiet for at sælge søtunger og hellefisk.

- Vi har tradition for at holde Fiskens Dag i juni måned, og der kommer omkring 1.200 gæster i løbet af dagen. Målet er at slå et slag for det at spise friskfangede fisk, at gøre opmærksom på vores lille by, og i det hele taget gøre det til en hyggelig dag ved havet, lyder meldingen fra Mogens Damgaard, som er formand for Thorsminde Borgerforening.

Redningsbådsfører Bjarne Mikkelsen giver i anledning af Fiskens Dag en hånd med ved stegningen af rødspættefileter. Foto: Nancy Frich

Sang og musik

I den interimistiske køkkenafdeling er der helt fra morgenstunden gang i de store pander. Omkring 2.000 rødspættefileter skal steges og være klar til sidst på formiddagen, hvor uddelingen af portionsanretninger med fiskefileter med brød og remoulade går i gang.

I løbet af dagen går Danmarks ældste boyband på scenen et par gange. Lynhurtigt river de hele det ventende publikum med sig. Med vanlig humor og masser af god musik tryllebinder Tørfisk simpelthen auktionshallens gæster, som stemmer i og synger med på flere af det populære bands velkendte numrene.

Aktiviteter

Rundt om på auktionspladsen er der opstillet boder med salg af jordbær, ost og vin og kunst af forskellig slags. I det gamle pakhus på havnen er de lokale skoleelever i gang med at sælge kaffe og kage. Længere henne af kajen er der mulighed for at gå ombord på kutteren Palermo, så de besøgende kan få et indblik i, hvordan et fiskefartøj anno 2019 er indrettet og udstyret med alt i nutidens moderne teknologi.

- Det er mere eller mindre hele byen, som er engageret i projekt Fiskens Dag. Vi har en rolle i planlægningsfasen sammen med de øvrige aktører og fra havnens side, gør vi auktionslokalet klar, ligesom vi i samarbejde med en lang række frivillige hjælpere sørger for afspærringer samt opstilling af borde og scene, forklarer Lisette Sønderby, som er med for første gang, siden hun for nogle måneder siden tiltrådte stillingen som havnechef i Thorsminde.

Et oplagt publikum sang med på de velkendte Tørfisk melodier i auktionshallen i Thorsminde. Foto: Nancy Frich

Læs mere om:

Flere Nyheder