Søren Gade bliver næstformand i Fiskeriudvalget

Søren Gade fik sin første prioritet, fiskeriet, og er tilmed næstformand i EUs fiskeriudvalg – og det glæder både ham og dansk fiskeri
10 jul 2019

Søren Gade er valgt som næstformand i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg. Det står klart efter Fiskeriudvalget har konstitueret sig på et møde den 10. juli i Bruxelles.

Formand bliver Chris Davies fra Storbritannien, som kommer fra samme gruppe i Parlamentet som Søren Gade – Renew Europe.

- Jeg har hele tiden haft fiskeriområdet som min første prioritet, når det kommer til valg af udvalgsposter. Det er derfor positivt, at kabalen er gået op, og jeg nu får en fremtrædende rolle at spille i Europa-Parlamentets arbejde med EU’s fælles fiskeripolitik, siger Søren Gade og tilføjer:

- Jeg er også glad for, at jeg som dansker får en central plads i fiskeriudvalget, når man tænker på, hvor store interesser Danmark har på fiskeriområdet. Jeg håber at kunne gøre mit til, at erhvervspolitikken igen bliver et centralt omdrejningspunkt i fiskeriudvalgets arbejde. Det er vigtigt at tage hensyn til alle interessenter, når vi laver nye regler. Reglerne skal jo kunne fungere i praksis.

Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, er selvsagt meget tilfreds med, at Søren Gade er blevet valgt som næstformand i fiskeriudvalget.

- Fiskerierhvervet i hele EU står over for nogle store udfordringer i de kommende år. Nye tekniske regler, landingspligt og en kommende revision af kontrolforordningen gør det mere end vanskeligt for fiskerierhvervet at få enderne til at mødes. Det er derfor glædeligt, at Søren Gade får en central plads i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg på et tidspunkt, hvor fiskerierhvervet er under pres fra ikke mindst de grønne organisationer, siger formanden.

Danmarks Fiskeriforening ser frem til at samarbejde med Søren Gade i Bruxelles og står naturligvis til rådighed med vores viden og erfaringer. Det er jo trods alt fiskerne, der skal leve med de regler, som kommer fra Bruxelles.

Læs mere om:

Flere Nyheder