Ingen norske fisk til briterne efter Brexit

Briterne får ingen fisk fra Norge efter Brexit, dem må de forhandle om i EU
11 mar 2019

Den norske fiskeriminister Harald T. Nesvik skriver i en kronik i Fiskeribladet, at Norge ikke vil afgive fiskekvoter til Storbritannien som led i Brexit.

”I møder med mine kollegaer i Bruxelles og London har jeg været tydelig på, at Norge ikke har fisk at give til skilsmisseopgøret mellem Storbritannien og EU. Deling af EU-kvoterne må være en sag mellem dem, og de vil ikke kunne forvente noget bidrag fra Norge i den sammenhæng”, skriver den norske fiskeriminister.

Han fortæller også, at det ventes at Norge og Storbritannien indgår en midlertidig handelsaftale, som vil træde i kraft, når Storbritannien forlader EU. Den aftale vil gælde indtil en permanent aftale er på plads. Norges mål for forhandlingerne er en fuld firhandelsaftale for fiskeriprodukter.

Storbritannien er et vigtigt marked for Norge. Sidste år blev der eksporteret 148.000 tons fiskeriprodukter til en værdi på 6,2 mia. norske kroner til Storbritannien. Det er Norges 4. vigtigste marked for fiskeri efter Polen, Danmark og Frankrig.

 

Flere Nyheder