Fisker til kamp mod EU-regler

Thomas Hansen fra Hvide Sande ryster på hovedet af at skulle tage levedygtige rødspætter med i land

I weekenden fik fisker Thomas Hansen med RI 146 Polaris fra Hvide Sande nok!

Han er godt og grundig træt af EU og deres fiskeriregler; helt præcis at han ikke må sætte rødspætter under mindstemål ud igen. Selvom de er levedygtige, så  skal rødspætter under 27 cm med i land.

– Efter et besøg til havs af fiskerikontrollen, står jeg nu sorgmodigt og ser på at de rødspætter under mindstemål 27 cm, ligge i kasserne og dør lige så langsomt! Selv om de kunne ha’ levet videre og blive store nok, skriver Thomas Hansen på sin Facebook-side og fortæller nærmere om sagen i en video

Problemet er, at rødspætterne er underlagt discardreglen, som betyder, at små fisk ikke må genudsættes. Fordi forskning viser, at rødspætter overlever at blive sat ud igen, er der indført en undtagelse for reglen. Desværre gælder undtagelsen ikke for hele året – og det giver ingen mening for fiskerne eller ministeren.

– Derfor arbejder jeg også på, at vi kan få en undtagelse fra dette regelsæt. For rødspætter i EU. Og det håber jeg, at jeg kan få kollegerne med på, så vi kan lave end undtagelse fra 2020, siger fiskeriminister Mogens Jensen til www.tvmidtvest.dk. 

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...