Ny auktion for tejnefangede hummere

Et nyt samarbejde mellem VFK og Hanstholm Fiskeriauktion skal sikre højere priser for tejnefangede hummere
af Helle Kristensen
02 okt 2019

Videncenter For Kystfiskeri (VFK) har de sidste 5 år arbejdet med udvikling af hummerfiskeriet i Limfjorden. Ønsket er at få flere fiskere til at benytte tejner når de fanger hummere, således at fiskeriet sker på så skånsomt et grundlag som muligt.

Som et led i dette arbejde har man i samarbejde med Hanstholm Fiskeriauktion skabt en ny auktion, kun for tejnefangede hummere.

Ønsket er at sælge de tejnefangede hummere til bl.a. hoteller, restaurationer og fiskehandlere som et specialprodukt. Dette vil betyde at fiskerne opnår en højere kilopris for deres hummere, samt at man sikrer bæredygtigheden i fiskeriet.

Tiltaget understøttes af to hjemmesider, hvor den ene er målrettet slutforbrugeren og den anden er målrettet fiskeopkøbere fra hele Europa.

- Vi oplever en markant stigende efterspørgsel fra forbrugerne efter lokalt producerede bæredygtige fødevarer. Vores overordnede ønske med projektet er, at flere fiskere får øjnene op for de fordele der er forbundet med at fange hummere ved hjælp af tejner, siger Andreas Ifversen fra Videncenter for kystfiskeri.

Under Dan Fish messen vil det onsdag og torsdag være muligt at høre mere om mulighederne for at sælge tejnefangede hummere via disse aktioner. Videncenter for dansk kystfiskeri har booket konferencelokalet ”Kræmmerstuen”, der ligger på 1. sal.

Her kan alle, der har interesse i at høre mere omkring projektet, få en præsentation af mulighederne ved at sælge de tejnefangede hummere via specialauktionen, samt få svar på de spørgsmål, der evt. måtte opstå.

- Vi har et stort ønske om, at fiskere fra hele landet vil tage godt dette nye initiativ, således at vi kan få udbredt konceptet, siger Andreas Ifversen.

Flere Nyheder