1000 fiskefrikadeller til ”mini-Fiskedag”

På grund af corona var den legendariske Fiskedag i Thyborøn i år erstattet af fire hyggelige mini-dage. Selvfølgelig med fisk

Ingen sommer uden Fiskedag i Thyborøn – og selvfølgelig med lidt lækker fisk at mæske sig i.

Det kan end ikke corona sætte en stopper for, fortæller Alfred Fisker Hansen, formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening, som sidste lørdag var trukket i forklædet og sammen med at par kollegaer passede panderne.

– Vi stegte 1000 fiskefrikadeller, og alle blev spist, siger fiskeren:
– Vi plejer jo at have både røget fisk, små pakker med fisk og stegte fiskefileter, men i år blev det en lidt mindre udgave på grund af corona.

Normalt plejer Fiskedag nemlig at betyde lange køer og tusindvis af turister og lokale samlet til fest i Thyborøn. Men for at undgå at for mange mennesker krydsede hinandens veje, og dermed mindske risikoen for corona-smittespredning, så inviterede Thyborøn til fire hyggelige mini-dage; fra onsdag 29. juli til lørdag 1. august. Fiskerne var på banen lørdag.

– Det var rigtig hyggeligt, og det var stadig en byfest. Der var boder op igennem gaderne og musik flere af dagene, siger Alfred Fisker Hansen, som selvfølgelig håber, at alt er tilbage til det normale i 2021:

– Vi fik ikke vist fiskeriet frem med åbent skib, men det håber jeg, at vi kan gøre næste år. Vi er klar.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...