Familien Beha på kurs mod fiskerne

TV2s serie "Kurs mod danske kyster" har været forbi både Strandby og Læsø, bundgarnsfiskeri og jomfruhummere - og med et kongeligt twist
af Line Dalgaard Jensen
13 aug 2020

Når Mikkel Beha og familien har stævnet ud sommeren på TV2, så har det været med de danske kyster i fokus. Og kan man sige danske kyster uden at sige dansk fiskeri?

Nej, selvfølgelig ikke, og derfor har serien også budt på flere fiskere og fiskerbyer. 

Strandby har familien et særligt godt øje til. Det var her deres fartøj fik en kærlig hånd, og nu er de tilbage. Her får de en snak med Tage Sørensen, der har skrevet en række poetiske fiskerdigte. De møder også den unge dreng, Magnus, som drømmer om at blive fisker. Og tidlig morgen tager de med Poul og Troels Tvilling på bundgarnsfiskeri efter makreller og hornfisk.

I Strandby får besøget også et kongeligt twist. HKH Kronprins Frederik drikker kaffe med en gruppe pensionerede fiskere, og tager med Mikkel Beha mod Hirsholmene og Læsø. De møder skipper Erik Poulsen på FN 104 Carpe Diem. Der skal fanges jomfruhummer, og kronprinsen giver et nap med ved sorteringsbåndet. 

- Man får meget respekt for fiskere, siger kronprinsen, mens Mikkel Beha slår et slag for at spise mere lokalt og dansk. 

Se meget mere på www.play.tv2.dk. (kræver login)

Læs mere om:

Flere Nyheder