Frist for årsrapporter udskydes tre måneder

På grund af corona-krisen har regeringen besluttet at udskyde fristen for indsendelse af årsrapporter med tre måneder
af Line Dalgaard Jensen
01 apr 2020

Udbruddet af corona falder sammen med højsæsonen for generalforsamlinger og udarbejdelse af årsrapporter. Det gælder også for fiskeriet, hvor mange generalforsamlinger er aflyst/udskudt.

Under normale omstændigheder er det en tid, hvor erhvervslivet og deres revisorer har meget travlt, men corona har ikke gjort det lettere. Derfor udskydes fristen for årsrapporter nu tre måneder, har regeringen besluttet.

Det skal aflaste cirka 200.000 danske virksomheder, der i år oprindeligt skulle aflevere årsrapport senest den 31. maj.

- Rigtig mange virksomheder og deres revisorer kæmper lige nu med at få forretningen til at hænge sammen. I sådan en presset tid skal vi selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne til at kunne håndtere de mest akutte problemer først, siger erhvervsminister Simon Kollerup:

- Rent praktisk er det for eksempel en virkelig stor udfordring for virksomhederne at skulle afholde generalforsamling eller lave lageroptælling i den her tid, der er mere præget af krisestyring, og hvor vi jo også beder virksomhederne udvise god adfærd for at begrænse smitten. Det er derfor, regeringen går ind og hjælper virksomhederne på alle de måder, vi kan. 

Flere Nyheder