Martin med modet

Mød endnu en af de fire nominerede til Årets Fisker 2020: Martin Kynde

Martin Kynde har egentlig ikke tid til at tale, da Fiskeri Tidende ringer til ham for at fortælle, at han er nomineret til Årets Fisker 2020. For lige nu handler alt om en vigtig ting, som bl.a. er en afgørende grund til, at han er nomineret; den nye L 232 Tove Kynde.

– Vi har lige været ude på prøvesejlads, og det gik rigtig fint. Der var nogle småjusteringer, men så er vi også ved at være klar til fiskeri. Det er lige op over, siger Martin Kynde, hvis glæde ved den nye båd på ingen måde får lov til at stå i skyggen af corona-opblusning, uvished om Brexit og hårde tider i dansk fiskeri.

For det, der kendetegner ham, og det, han igen og igen får ros for, er sit engagement, sin positivitet og – ikke mindst – sit mod. Et mod ud over det sædvandlige til at investere, tænke nyt og tro på fiskeriet. Sådan har det været lige siden han kom ind i dansk fiskeri. Han blev udlært fisker i 2012, så forbi Skipperskolen og derefter hyre på L 757 Aaltje Postma. Hurtigt tog det fart, og han investerede i et træskib fra 1973 – den nuværende Tove Kynde – som han har drevet snurrevodsfiskeri med. Nu kommer der så en ny Tove Kynde, for fiskeren har lavet sit livs investering i nyt topmoderne fartøj.

– Vi havde en fin omsætning med det gamle skib, men der var mod på mere. Så vi kastede os ud i en nybygning. Dengang vi tog beslutningen, så fiskeriet bedre ud – men det skal nok blive godt igen. Det har altid gået og op ned, så det slår mig ikke ud, siger Martin Kynde:

– Jeg har bestemt vilje og tro på fiskeriet. Det er man jo nødt til, hvis man vil være fisker, og det vil jeg. Hvis jeg ikke skulle fiske, så ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skulle.

Martin Kynde har investeret i fartøjet sammen med fisker Tamme Bolt. Og netop det, at han ikke er bleg for at søge inspiration og hjælp fra erfarne fiskere, høster også roser i indstillingen af ham som Årets Fisker 2020. Det er både klogt og modigt!

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...