Der stod fisk på skoleskemaet i Strandby

Der stod fisk på menuen da elever fra Frederikshavn, mødte op til undervisning på havnen i Strandby

8. årgang på Privatskolen Frederikshavn var i dag på besøg på Fiskerihavnen i Strandby. Her blev de udfordret i forhold til madlavning med fisk som hovedingrediens. 
Dagens ret var kuller-filet på grill med fiskesuppe som forret. 

Rikke Møller Stjerne bød eleverne velkommen og hendes mand, fisker Henrik Krogh Larsen viste hvordan man fileterer en kuller. 
Eleverne gik på med krum hals, og det lykkedes også de tre hold at fremtrylle dejlig mad af den udleverede kuller samt andre nødvendige ingredienser. 

BLEV KONTAKTET AF SKOLEN

Rikke Stjerne Møller fortæller, at skolen havde kontaktet hende, efter hun havde afholdt nogle arrangementer på havnen i sommer. 
– Vi vil gerne afholde arrangementer, som sætter fokus på råvarerne fra havet. I sommer var det med jomfruhummer, i dag laver eleverne mad med kuller som hovedingrediens. Arrangementet er kommet i stand sammen med Strandby Fiskeriforening, og det er er også meningen, at vi vil afholde noget til sommer igen, siger Rikke Stjerne Møller. 

HVAFFOR EN FISK? 

Der var ikke kun udfordringer udi madlavningens kunst for eleverne. Der var også en rundvisning på Henrik Krogh Larsens fartøj, FN 261 Stjerne. 
Her forklarede fiskerielev, Christian Gadensgaard om de forskellige fisk, og om hvordan fiskeriet foregår. 
I dagens anledning var der samlet en kasse med forskellige arter. Bl.a. havkat, pighvar og naturligvis også jomfruhummer.