EU og UK-forhandlinger i hårdknude: Kan få store konsekvenser for dansk fiskeri

Derfor har DFPO og DPPO kontaktet statsminister Mette Frederiksen

Først kom Brexit med en million-regning til fiskeriet. Så var der ingen adgang til norsk farvand, og nu er det forhandlingerne mellem EU og Storbritannien, som lader vente på sig til fiskernes store frustrationer.

EU og Storbritannien er fortsat ikke enige om en endelig aftale for fiskerimulighederne for 2021. De nåede ikke i mål inden påske, som håbet, og det vækker stor bekymring hos Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation, som derfor har kontaktet Statsminister Mette Frederiksen (S).

– Det står lysende klart, at forhandlingskomplekset mellem EU, Norge og Storbritannien er lige så møjsommeligt, som man kunne frygte, og det betyder, at der endnu ikke er en aftale om fiskerimulighederne for 2021 mellem EU og Storbritannien. Som formænd for de danske fiskere gør det ondt at være vidne til den modløshed, den her situation skaber i landets havne. Vi kan se alvoren i øjnene på vores medlemmer. Det er uden sidestykke, skriver formændene Svend-Erik Andersen og Fridi Magnusen.

Især industrifiskeriet vækker stor bekymring, da briterne ønsker at stoppe de danske industrifiskere i britisk farvand.

– Hvis det ønske bliver virkelighed, vil det være en katastrofe. Ikke bare for de danske fiskere. Men også for de mange mennesker, der er beskæftiget i industrien på land, blandt andet på fiskemelsfabrikkerne i Thyborøn, Hanstholm og Skagen. Det er en hel værdikæde, der står på spil, og det kan blive rigtig dyrt for Nord- og Vestjylland, lyder det i brevet.

Brevet er også sendt til fiskeriminister Rasmus Prehn (S).

Læs det her….