Skagen: Det er en lettelse at se tomme kajpladser

Sjældent har fiskerne været så lettede over at kunne sætte kursen mod Norge

Knap havde de danske fiskere fået nyheden om, at der igen var åbnet op for norsk farvand, før motoren blev startet, og kursen blev sat mod norsk farvand.

Onsdag morgen kunne man derfor også på Marinetraffic spotte et stort antal af danske fartøjer på de savnede fiskepladser i norsk farvand.

Og adgangen til norsk farvand har været tiltrængt. I Skagen har flere rejebåde været lagt til kaj den seneste måned, for det har ikke kunnet betale sig for fiskerne at sejle ud.

Det var derfor også en stor lettelse for formand i Skagen Fiskeriforening, John Jakobsen, da han her til morgen kom ned til en havn med masser af tomme kajpladser.

– Det er dejligt at se, at bådene er kommet ud nu, og fiskerne kan komme afsted på havet. Det har været en tid med mange bekymringer, og der er stadig masser af løse ender, men det hjælper på det hele, når fiskerne kan komme ud på vandet og fiske, frem for at være lagt til kaj, lød det fra John Jakobsen.

Han påpeger, at der stadig er mange uafklarede spørgsmål for fiskerne:

– Rejefiskerne kender endnu ikke deres kvote, der er usikkerhed om, hvordan fiskerne skal kompenseres efter Brexit, og de endelige kvoter for 2021 på en lang række arter, er endnu ikke forhandlet på plads. Men overordnet er stemningen god – for når fiskerne er på vandet, skal det nok gå!