Søren Gade: EU skal tage skeen i den anden hånd

EU-parlamentarikeren går nu til EU-Kommissionen og Fiskeriudvalget. Norge bør ikke slippe godt fra at udelukke EU-fiskere fra norsk farvand
af Line Dalgaard Jensen
03 mar 2021

Situationen omkring adgang til norsk farvand spidser til, og nu går EU-parlamentariker Søren Gade ind i sagen.

Over for TV MidtVest kalder han nordmændenes behandling af de europæiske fiskere for ”misbrug af situationen omkring Brexit”.

Siden nytår har EU's fiskere – heriblandt de danske – ikke kunne få adgang til norsk farvand. Kvoterne er ellers ved at være på plads, men nordmændene vil ikke skriver under på noget, før de har klarhed over deres situation ift. briterne.  Altså, er fiskerne taget som gidsel.

- Jeg vil skrive til Kommissionen og sige, at dette her er uacceptabelt. Jeg vil taget det op i Fiskeriudvalget og den gruppe, som jeg sidder i. For når nordmændene spiller kortene, som de gør nu, så mener jeg, at EU skal tage skeen i den anden hånd og se på, hvordan man kan ramme, true eller gøre noget i forhold til andre aftaler med Norge, siger Søren Gade.

Se hele indslaget fra TV MidtVest her.
Her medvirker også Hanstholm-fisker Asger Christiansen, der venter utålmodigt på adgang. Auktionsmester Jesper Kongsted forklarer, hvordan situationen har ført til en faldende tilførsel af fisk til auktionen. Og også formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening er bekymret. 

Læs mere om:

Flere Nyheder