Trods kritik og konstruktive forslag vil Fiskeristyrelsen håndhæve krabbe-regel fra 1. maj

EU-regel giver ingen mening og vil ramme garnfiskerne i Nordsøen hårdt. Afvent, at den forhåbentlig bliver ændret, opfordrer Danmarks Fiskeriforening

Fra 1. maj vil Fiskeristyrelsen ikke længere acceptere, at man lander mere end 75 kg aftagne krabbekløer fra taskekrabber eller mere end 1 vægtprocent af den samlede fangst i tejner og kurve. 

Der er tale om en gammel EU-regel, som myndighederne nu vil til at håndhæve og sanktionere til stor gene for fiskerne. Krabbebestanden er på ingen måde presset, tværtimod kommer der flere og flere krabber, hvilket gør reglen om 75 kg endnu mere problematisk. 

Det har Danmarks Fiskeriforening gentagende gange påpeget over for myndighederne, bl.a. i Erhvervsfiskerudvalget. Men på trods af problematikken fastholdt myndighederne i går, at man nu fra 1. maj vil håndhæve disse bestemmelser.

– Vi har presset på og appelleret til den sunde fornuft – for det er der absolut ikke i de her regler. Hvis fiskerne max må lande 75 kg, betyder det blot, at den bifangst af krabber, man har i garnene, går til spilde. Det er spild af en fantastisk velsmagende fødevareføre og et unødvendigt indtægtstab på hundrede tusindvis af kroner om året for nogle af garnfartøjerne, forklarer Ole Lundberg Larsen, underdirektør i Danmarks Fiskeriforening. 

Danmarks Fiskeriforening har bl.a. lavet et forslag til, hvordan man kan ændre på reglerne. 

Et forslag, som diskuteres i det samarbejde, som EU-landende har omkring Nordsøen (Scheveningen Gruppen).

– Derfor mener vi også, at man burde vente med at håndhæve reglerne, indtil der var en afgørelse. Alt andet virker unødvendigt, siger Ole Lundberg Larsen.

– Det er jo en gammel regel, som myndighederne ikke har fundet nødvendig tidligere, og som heller ikke gælder for Kattegat og Skagerrak. Derfor er det også meget besynderligt, at den lige pludselig skal håndhæves. Man burde i stedet gøre alt for at ændre på den, i stedet for at implementere den ud af det blå til stor gene for fiskerne, siger han. 

I stedet kunne Fiskeristyrelsen fortsætte med at vejlede om reglen, som de har gjort siden februar. 

Få flere informationer på Fiskeristyrelsens hjemmeside.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...