Asger Christensen valgt som nr 2 på Venstres liste til Europa-Parlamentsvalg 2024

Den nuværende næstformand for EU's Fiskeriudvalg er klar til at kæmpe for dansk fiskeri og landbrug

Asger Christensen. Foto: Venstre

Venstres øverste myndighed, Landsmødet, har vedtaget kandidatlisten til Europa-Parlamentsvalget 9. juni 2024. Her er Morten Løkkegaard valgt som spids kandidat, og Asger Christensen, som i dag er næstformand i EU’s Fiskeriudvalg, er nummer to på listen.

Asger Christensen lægger ikke skjul på, hvad hans mål for næste periode bliver. Han vil fortsat slå et slag for dansk fiskeri. 

– Jeg vil kæmpe benhårdt for en plads i Landbrugs-, Fiskeri- og Miljøudvalget. Det er vigtigt for Danmark med en liberal stemme i de udvalg. Det er altafgørende, at vi sidder med i maskinrummet, siger Asger Christensen om sine prioriteter for næste periode.

Også det politiske fundament ligger helt klar for Venstre-manden:

– Vi skal være herre i eget hus. Det gælder både fødevarer og energi. Der bliver kun flere munde at mætte i fremtiden. Energipolitikken skal gøre os konkurrencedygtige og uafhængige. Og så skal den grønne omstilling være erhvervsfremmende – det gør vi ved at belønne den udvikling, vi gerne vil have mere af, fremfor at lægge afgifter på det vi gerne vil have mindre af. Færre regler, mere fornuft.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...