Hanstholm-formand: Vi taler ikke meget om fødevaresikkerhed i Danmark

Formanden for Hanstholm Fiskeriforening mener, at politikerne bør få mere fokus på vigtigheden af, at vi har fødevareproduktion i Danmark

– Der er ikke meget snak om fødevaresikkerhed i Danmark. Befolkningen tager det som en naturlig ting, at vi bare kan importere fødevarer nok.

Det konstaterede Jan Hansen, der er formand for Hanstholm Fiskeriforening, i sin beretning på foreningens generalforsamling fredag, hvor han kom med en opfordring til, at man passer bedre på fødevareerhvervene i Danmark, ikke mindst set i lyset af de usikre tider, vi lever i rent sikkerhedspolitisk med krig i Europa.

– Med de usikkerheder, vi har i verden, bør vi nok overveje, om det er klogt at stoppe den afvikling af fødevareproduktionen i Danmark, der er sat i gang, sagde han med henvisning til planerne om at pålægge dansk fiskeri og dansk landbrug en CO2-afgift, der risikerer at afvikle store dele af de to erhverv.

Cirka 80 fiskere og andre personer med tilknytning til fiskeriet deltog i generalforsamling.

Fra politisk side var der besøg af fiskeriordførerne fra Venstre, Socialdemokratiet og Danmarksdemokraterne og af Amanda Heitmann, der er rådgiver for Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Asger Christensen.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...