21 kg hash konfiskeret fra rejeskib

Nordjyllands Politi har fundet 21 kg hash på rejetrawleren Avataq fra Royal Greenland

Der var ikke kun rejer ombord på rejetrawleren Avataq, da Nordjyllands Politi i ugen lagde vejen forbi. Fartøjet var lastet med ikke mindre end 21 kilo hash. Det skriver nordjyske.dk og Tv2 Nord. 

Det var folk fra Toldstyrelsen, som var om bord på skibet, der opdagede en mindre mængde hash. De kontaktede politiet, som derefter ved hjælp af hunde fandt meget mere.

– Ingen af de 22 besætningsmedlemmer er gået til biddet og har sagt, at de kender til det. Men vi har sikret spor deroppe, og der er videoovervågning, og det arbejder vi på at få set nærmere på, siger Ole Buus, vagtchef, til nordjyske.dk.

“Avataq” blev bygget i 2019 og er det største skib i Royal Greenlands flåde af fiskefartøjer. Det har hjemhavn i Nuuk, hvor det blev søsat i januar 2020. Skibet forlod Nuuk 19. april, så forbi Torshavn og 26. april var det i Hirtshals, hvorefter det fortsatte til Frederikshavn. Og her blev der altså fundet hash.

Gadeværdien af den store mængde hash vil i Danmark være på 1,15 millioner kroner. I Grønland ville det være over 11 millioner kroner. 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...