Hesselholt Fisk Eksport varsler lukning

Hesselholt Fisk Eksport A/S i Hanstholm har planer om en "kontrolleret nedlukning"
af Line Dalgaard Jensen
21 nov 2022

Fredag varslede Hesselholt Fisk Eksport A/S deres ansatte om, at der er planer om at gennemføre en såkaldt "kontrolleret nedlukning" af virksomheden. 

Det skriver Nordjyske Medier. 

- På nuværende tidspunkt kan vi sige, at medarbejderne er orienteret om planerne om at lukke virksomheden ned med udgangen af året. Der er tale om en kontrolleret nedlukning, hvor ejerne har givet udtryk for, at man vil sende penge herop, så man kan svare enhver sit, forklarer virksomhedens advokat Henrik Thinggaard.

Regnskabstallene viser, at der siden 2018 har været røde tal på bundlinjen. Årsresultatet i 2020 var -3 mio. kr., og i 2021 lød det på -4,2 mio. kr. 

Hesselholt Fisk holder til i Hanstholm, og i alt 45 ansatte står til at miste deres job, hvis virksomheden lukker. Hesselholt Fisk har eksisteret i 61 år.

Tilbage i 2009 begærede de sig selv konkurs, da virksomheden var insolvent. Dengang lykkedes det at drive virksomheden videre i et nyt selskab. Virksomheden blev i 2020 solgt til franske Comptoir des Peches D'Europe du Nord, og det er altså dem, der planer om at lukke Hesselholt Fisk Eksport.

Læs mere om:

Flere Nyheder