Medlemsmøde i Hanstholm Fiskeriforening

Hanstholm Fiskeriforening inviterede indenfor til medlemsmøde, hvor der bl.a. blev givet status på de nye kvoter og regler

Hanstholm Fiskeriforening inviterede fredag foreningens medlemmer indenfor til et medlemsmøde. Det hele foregik på i den tidligere restaurant Medvind, der ligger på havnen i Hanstholm.

Dagens program var spækket med oplæg om alt fra vindmølleprojekter til fiskekvoterne i 2024.

Via videolink deltog formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen. Han fortalte medlemmerne om kvoterne for 2024, der er forhandlet færdig mellem EU, UK og Norge.

Danmarks Fiskeriforenings rådgiver og ekspert i landingspligt Jacob Handrup kom med et oplæh om den nye grænseregel, Norge har indført i forbindelse med kvoteforhandlingerne. Fremover skal fiskere nemlig melde, når de krydser grænsen i Skagerrak samt logføre fangster inden grænsen passeres. Denne nye melderegel træder i kraft pr. 1. januar 2024.

Biolog Sofie Smedegaard Mathiesen fra Danmarks Fiskeriforening fortalte om den nye app MSC sammen med DFPO har lanceret. Denne app skal bruges til at registrere landinger og identificere arter.

Niels Oxholm Johannesen, jurist og chefkonsulent i Danmarks Fiskeriforening, kom med en opdatering på de mange vindmølleprojekter, der er anlagt, i gang med at blive bygget eller som skal anlægges i de danske farvande.

Alt i alt var det en spændende og informativ dag i Medvind på havnen i Hanstholm

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder