Susan stopper i Pack and Sea

Susan Ægidiussen var med til at starte Pack And Sea op, men har valgt at NU er det tid at trække sig

Pack and Sea holder afskedsreception for Susan Ægidiussen 10. april fra 14.00 - 17.00 på Fibigersgade 2 i Hanstholm. Foto: Privat

Susan Ægidiussen har valgt at stoppe efter 25 år med sin daglige gang på havnen i Hanstholm. De fleste fiskere i Hanstholm kender hende fra dengang i 1998, da hun startede med at sidde på kontoret i Hanstholm Fiskeriforening, hvor hun var ansat som sekretær og tilknyttet arbejdet med foreningens kasseafdeling.

– Dengang havde jeg meget omgang med fiskerne og var virkelig glad for det, men så slog de ti fiskerihavne i Danmarks sig sammen om at lave Pack and Sea, hvor administrationen af det hele skulle ligge i Hanstholm, fortæller Susan Ægidiussen om dengang i 2010, hvor Pack and Sea startede endeligt op.

2010 blev også det år, hvor hun rykkede fra sin kontorplads hos Hanstholm Fiskeriforening på 1. sal til etagen under for udelukkende at arbejde hos det nystartede Pack and Sea. Administrationen i Pack and Sea, som Susan Ægidiussen tilhører, består af to ansatte. Direktør Bent Kirk og så i dag også Stephanie Albrecht Andersen, der er den nye Susan.

Vild tid

Susan Ægidiussen var, som skrevet, med til at starte Pack and Sea op, og hun fortæller, at det var lidt en vild tid.

–  Årsagen til, at vi startede Pack and Sea, var primært nødvendigheden af sporing af, hvem der havde ansvaret for brug af kasserne, mest ved eksport, men også generelt.

– Det var en helt ny verden i især eksportbranchen, og i starten var det et hårdt arbejde med mange diskussioner med brugerne af kasserne om, hvem der havde ansvaret for kasserne og sådan, fortæller hun om dengang.

Derudover var der de ti aktionærhavne, som ejer Pack and Sea, som også skulle serviceres og stilles tilfredse med Susan Ægidiussens og hendes chef Bent Kirks arbejde.

Det var ikke altid nemt at fordele sol og vind lige, og derfor var de to mennesker på kontoret i perioder presset fra flere kanter.

– I dag er jeg lidt stolt over at kunne aflevere Pack and Sea videre i en rigtig god stand. Der er styr på tingene og et godt overblik, lyder det fra Susan.

Skal nyde livet

Susan er kun 63 år, og nogle vil mene, at hun har masser af tid tilbage på arbejdsmarkedet. Men hun har besluttet at det er NU, og hun glæder sig til at nyde den frihed, der venter forude.

– De sidste fire-fem år har der været ro på i Pack and Sea, og så kom jeg frem til, at nu er det perfekte tidspunkt at sige farvel. Dog kan jeg også mærke, nu hvor det er ved at være tid, at jeg er lidt mere påvirket af at sige farvel end forventet, fortæller hun og fortsætter:

– Det skyldes nok, at jeg træffer et aktivt valg om at træde tilbage og stoppe med at arbejde. Men jeg er helt afklaret med det, og synes, at jeg er meget privilegeret over, at jeg har muligheden for det. Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at savne omgangen med kollegaer, kunder mv. – men sådan må det være.

Susan Ægidiussen frygter ikke for, at hun kommer til at kede sig i sin nye hverdag. For der er masser af planer og muligheder for at få dagene til at gå.

– Jeg har flere planer, og jeg glæder mig til den frihed, jeg får. Jeg har mine børn, børnebørn, familie og venner, som jeg glæder mig til at bruge mere tid sammen med. Og rejser bliver der også mere tid til.

– Jeg skal nok få tiden til at gå. I første omgang er båden klar til at komme i vandet, og så skal min mand og jeg sejle Danmark rundt her til sommer, hvilket vi glæder os så meget til, lyder det afsluttende fra Susan Ægidiussen.

Pack and Sea holder afskedsreception for Susan Ægidiussen 10. april fra 14.00 – 17.00 på Fibigersgade 2 i Hanstholm

Testopsendelser af raketter i Nordsøen

GOSA (German Offshore Space Alliance) planlægger testopsendelser af raketter i Nordsøen i juli

Testopsendelser af raketter i Nordsøen

GOSA (German Offshore Space Alliance) planlægger testopsendelser af raketter i Nordsøen i juli