Det Gamle Røgeri er fast leverandør af retro-julefrokoster

Over 600 kuverter er fremtryllet i køkkenet på Kuttergade i Hanstholm

Hos Det Gamle Røgeri i Hanstholm starter julen i midten af november med de første julefrokoster. Det helt store hit er retrojulefrokosten med masser af lækker fisk garneret med frikadeller, flæskesteg og risalamande. 

– Silden er helt obligatorisk sammen med den lune rødspættefilet og laksen. Dertil har vi torskefad, skaldyrssalat og rejer. I alt hører der ni forskellige retter til den traditionelle julefrokost. Jeg tror, vi rammer langt de fleste med disse retter. Det er i hvert fald sjældent, der er ønske om andre ting, men det kan selvfølgelig lade sig gøre, lyder det fra Charlotte Jensen, som gennem de sidste ti år har stået for fiskebutikken hos Det Gamle Røgeri på Kuttergade. 

Inden december måned er omme, forventer Charlotte Jensen, at der er fremtryllet et godt stykke over de 600 kuverter af den populære julemenu. 

Julesild fra Vildsund Blue

Præcist den 3. december landede årets eftertragtede Pouls Luksus Julesild fra Vildsund Blue i disken på Kuttergade. 

– Pouls Julesild er yderst populær hos vores kunder. Det er en delikat luksus-spise, som er produceret af udvalgte høstsild og tilberedt efter en gammel hemmelig opskrift. Vi kan kun få en begrænset mængde, og mange er skrevet op i god tid for at være sikker på at få del i julesilden fra Vildsund Blue, fortæller Charlotte Jensen. 

Luksusvarer er populære

At julemånederne er en speciel årstid for røgeriet, lægger Charlotte Jensen ikke skjul på. Kunderne har god tid til en snak, og så er det ikke mindst luksusvarerne, som efterspørges. 

– Laks og røget ål er næsten selvskrevet til at være på julebordet. De sidste uger før jul har vi alle røgovne i gang stort set hele døgnet. Men også vores hjemmelavede salater og grønlandske gourmet-rejer er eftertragtede. Vi har faktisk mange kunder, som kommer langvejs fra for at tanke op med specialiteter til højtiden, siger Charlotte Jensen. 

Nytårstorsken

Så snart juletravlheden har lagt sig, er det tid til at tænke på nytårstorsken.  

– Det er altid spændende om vejret arter sig, så det er friskfangede torsk, vi har i disken. Men vi sikrer os altid, så vi har torsk på frost og køl. Og med de gode køle- og frysefacilliter, vi har til rådighed, betyder det overhovedet ikke noget for kvaliteten om at gøre. Men rent prismæssigt kan det have en betydning, om vi får masser af torsk ind på auktionen lige op til nytår, forklarer Charlotte Jensen. 

Op til nytårsaften vil der i disken også være hummer, østers og jomfruhummerhaler.