Fremtiden tegner lyst for Thyborøn Havn

Med mere stabile forhold for fiskeriet og et højt aktivitetsniveau på godsområdet, så tegner de kommende år lyst for Thyborøn Havn

Thyborøn Havn

Foto: Thyborøn Havn

Med erfaringerne fra installationen af fundamenterne på havvindmølleparken Vesterhav Nord og Syd med en kapacitet på 344 MW, samt de nye store kajnære oplagringsarealer i Sydhavnen, står Thyborøn Havn med stærke kort på hånden, når de kommende projekter i Nordsøen skal finde havnekapacitet de kommende år.

Det oplyser Thyborøn Havn i en pressemeddelelese i forbindelse med offentliggørelsen af et nyt rekord-regnskab.

Også havnens økonomiske fundament er solidt og muliggør, at havnen fortsat kan udbygge infrastrukturen, så den kan matche de øgede krav, som blandt andet offshore vindenergi projekterne og CO2 besparende godstransport ad søvejen vil kræve i fremtiden.

Der er allerede planer om endnu mere vanddybde, flere kajer og flere gode kajnære baglandsarealer.

Godt rustet til fremtiden

Dertil kommer det solide samarbejdsklima, som præger hele havnen og den brede pallette af velkvalificerede virksomheder, der er etableret på Thyborøn Havn.

Læs også: Thyborøn Havn øgede godsomsætning i 2023

Det har stor betydning for den service, som havnen kan yde til alle sine kunder, hvad enten der er tale om fiskeri-, gods- eller offshore vindenergisegmentet.

“Alle kan forvente, at vi i Thyborøn er villige til at gå en ekstra mil for kunderne, både som havn og som virksomhed på havnen. – Og det giver stor værdi for alle,” skriver Thyborøn Havn i pressemeddelelsen.

– Samarbejde og service er nøgleværdi for alle på Thyborøn Havn. Når de krydres med en solid økonomi, en veludbygget infrastruktur og en stor grad af beslutnings- og handlekraft både i havnens organisation, i havnens bestyrelse, hos havnens ejer Lemvig Kommune, og hos havnens mange virksomheder, så er fundamentet lagt til det næste store ryk i udviklingen. Og lidt ubeskedent vil jeg tillade mig at sige, at det er vi faktisk lidt stolte af i Thyborøn, udtaler havnedirektør Jesper Holt Jensen

 

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder