Målinger viser stor ilttilførsel og mere torsk i Østersøen

Nye målinger fra forskningsskibet Dana viser, at der er kommet stor ilttilførsel til et område i Østersøen, som ikke er set i omkring 10 år. Arkivfoto

Havet øst om Bornholm har modtaget den største ilttilførsel observeret de sidste ti år, skriver TV2 Borholm. Det viser resultaterne fra de undersøgelser, som forskningsskibet Dana fra DTU Aqua har foretaget i løbet af den seneste tid.

Hvor der normalt er blevet målt store områder med stort iltsvind, så ser det ganske anderledes ud i år.

– Forskellen er så, at i år, der har vi opdaget det, som vi kalder et inflow, hvor der kommer fersk vand ind fra Nordsøen, og det har gjort, at de her store områder, der plejer at være iltfrie, har vi i år fundet ilt på, helt ned til 90 meters dybde, siger sektionsleder på DTU Aqua, Marie Storr-Paulsen, til TV2 Bornholm.

Torsken er fulgt med ilten

Årsagen er, at vinden har været i en bestemt retning i lang tid, hvilket har presset saltrigt vand fra Nordsøen videre til Østersøen, som også har bragt en del ilt med sig.

Marie Storr-Paulsen oplyser, at DTU Aqua har set torsk i nogle områder og havdybder, hvor de ikke har set det i rigtig mange år. Men hun påpeger dog, at bunddyrene også skal komme igen for at opretholde større fiskebestande.

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...